Zeytinyağlı YAPRAK SARMA
Malzemeleri:1/2 kilogram asma yaprağı,2 adet kuru soğan,Tuz, karabiber, Nane,Pul biber,Bir su bardağı sıcak su,Bir yemek kaşığı domates salçası,1 adet limon,1/2 su bardağı Zeytinyağı
İçinin Yapılışı: Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağı eşliğinde hafifçe kavuralım. Ardından pirinçleri ekleyelim ve kavurmaya devam ederken salçayı da ekleyelim. Bir iki karıştırdıktan sonra baharatları ekleyelim. Sıcak su ilave ederek pişmeye bırakalım.
Hazırlanışı: Salamura yaprakları bol suda yıkayıp, temiz suyla tencereye koyup, 5 dakika haşlayalım. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirelim. Yaprakların saplarını ayıklayıp, ayıralım.Dolma yapacağı -mız tencerenin dibini, yaprakların saptarı ve dolma olmayacak bozuk yapraklarla kaplayalım.Her bir yaprağın içine hazırladığımız zeytinyağ lı dolma içinden koyup, önce iki yanını katlayıp, rulo şeklinde saralım.Sardığımız dolmaları, tencerenin içine, boşluk kalmamak şartı ile muntazam dizelim.6- Sarma işi bitince, yuvarlak ince dilimler halinde kestiğimiz limonu, bir tutam tozşekerini, sıvıyağını ve üst seviyesine kadar suyunu koyalım.Varsa kalmış yapraklarla üzerini kaplayalım veya düz bir tabak koyalım., tencerenin kapağımda en üstüne kapayarak, su kaynayana kadar hızlı, su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.Yapraklar pişince, tencerenin ağzını açmadan kapalı olarak soğutup, daha sonra servis tabağına boşaltalım.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR