Zeytinyağlı TAZE FASULYE
   Malzemeler : 1 kilo taze fasülye,2 büyük baş soğan,3 diş sarımsak
   4 adet orta boy domates,zeytinyağ,tuz,2 yemek kaşığı toz şeker
    Hazırlanışı: 
    Fasülyeler kılçıklarından ayıklanır. Çok büyük iseler ortadan ikiye                hem uzunlamasına hem de enlemesine kesilerek inceltilir. 
     Bir güzel yıkanır.Soğanlar çok küçük olmamakla beraber küp küp              doğranır. Sarımsaklar soyulup iri iri doğranır.Domatesler rendelenir.
     Geniş bir teflon tencereye arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ konulur.
     Üzerine sırasıyla soğanlar, sarımsaklar, fasülyeler konulur. 
     En üstte domates rendesi yayılır. Şeker ve tuz da serpiştirildikten           sonra kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Önce harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.Ara ara suyu kontrol edilir.Fasulyelerin rengi dönüp yumuşak bir hal aldığında hazır demektir.
Afiyet olsun...

BENİMDE TARİFİM VAR