ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA 

Zeytinyağlı bakla

 Malzemeler :1 kg bakla,1 limonun suyu,3 soğan,1 dal taze saımsak,8 çorba kaşığı zeytinyağı,1 çorba kaşığı un,1 tatlı kaşığı toz şeker,1,5 su bardağı sıcak su,5-6 dal dereotu,yeteri kadar tuz.
Hazırlanışı: Baklaları yıkayıp ayıklayın,kararmaması için yarım limon suyu eklenmiş suya koyun.
Soğan ve sarımsağı(taze bulabilirseniz çok daha güzel olur )ince ince doğrayın,soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun, Unu ilave edip biraz daha kavurun. Baklayı süzüp ekleyin,taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

                                                                                         Zeytinyağlı baklanız hazır, afiyet olsun..

  

    

                                               

BENİMDE TARİFİM VAR