Zeytinyağlı MANTARLI ENGİNAR

Malzemeler :1 kutu konserve garnitür,2 tatlı kaşığı tuz,2 diş dövülmüş sarımsak,2 yemek kaşığı maydanoz,3 yemek kaşığı limon suyu,4 yemek kaşığı zeytinyağı,5-6 adet temizlenmiş enginar, 250 gr mantar.
HAZIRLANIŞI : Enginarları soğuk suda yıkayın.Bir tencereye su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip kaynatın.Kaynayınca enginarları ekleyip yumuşayana kadar pişirin (eğer normal mantar kullanacaksanız mantarları da bu tencereye ekleyin).Enginarlar yumuşayınca suyunu süzüp soğuk sudan geçirin.2 yemek kaşığı limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıp sos yapın.Enginarları ve mantarları çukur bir kaba koyun, üzerlerine sosu döküp iyice karıştırın.Enginarları dikdörtgen bir kaba koyup üzerlerine mantarları ve garnitürleri(kendiniz hazırlarsanız daha güzel olur ;havuç,patates ve bezelye mevcutsa tabi ) yayın.Çukur kapta kalan sosu enginarlara paylaştırın.Marine olması için 1-2 saat bekleyin.Maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun..
Zeytinyağlı KAŞARLI ENGİNAR DOLMASI

DİĞER TARAFTA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ SOĞANI YAĞDA KAVURUP GARNÜTÜRÜ EKLEYEREK BİRLİKTE SOTELİYORUZ.YUMUŞAYAN ENGİNARLARI FIRIN KABINA DİZİP İÇİNE HAZIRLADIĞIMIZ GARNİTÜRÜ PAYLAŞTIRIYORUZ.ÜZERİNE KAŞARLARI KOYUP KIRMIZI BİBER SERPİYORUZ3 YEMEK KAŞIĞI KADAR SU KOYUP FIRINA VERİYORUZ,180 DERECEDE KAŞAR ERİYİP SUYU BİRAZ ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.
BENİMDE TARİFİM VAR