Zeytinyağlı KEREVİZ

Malzemeler:3 adet büyük kereviz,3 adet ince havuç,yarım limon suyu,1 çorba kaşığı şeker,2 su bardağı portakal suyu,1 fincan zeytinyağ,1 tatlı kaşığı tuz,

Hazırlanışı :Kerevizleri soyup,yuvarlaklar halinde dilimliyoruz.Dilimlediğiniz kerevizleri,kararmamala rı için limonlu suya atıyoruz.Hepsini dilimledikten sonra,kurabiye kalıbıyla bastırıp,çiçek şekli veriyoruz.Havuçları minik minik ilimliyoruz. Kereviz dilimlerinin ,ortasını kabak oyacağı ile açıp,havuç yerleştirip geniş bir tencereye sıralıyoruz.Üzerine  kalan havuçları , portakal ve limon suyu,zeytinyağ,tuz ve şekeri ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Kontrol edip,kerevizler tamamen erimeden ocaktan alıp servis yapıyoruz.  AFİYET OLSUN..

Not: Eğer çiçek şeklinde yapılırsa, artanları atmayıp kereviz salatası yapabilirsiz(Salatalar bölümüne bakınız lütfen )

 

BENİMDE TARİFİM VAR