Zeytinyağlı İç Baklalı ENGİNAR

 

Malzemeler : Taze İç Bakla 500 gram Enginar - 6 Adet ,Zeytin yağı - 1/2 Bardak,Soğan - 2 Adet 
Şeker - 1 Kahve kaşığı
Limon -Dere Otu - 1/2 Demet,Tuz

Hazırlanışı:Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır. Uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur. İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su içine bırakılır. Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır.İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Enginarlar bütün, saplar doğranmış olarak konur, 2-3 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir. Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kısık ateşte pişirilir. Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir. Bakla yerine iç bezelye ve havuç da tercihen kullanılabilir.

Afiyet olsun.

BENİMDE TARİFİM VAR