TRİLEÇE

Malzemeler :Keki İçin;1su bardağı şeker,1 su bardağı un,1 paket vanilya,4 yumurta,1 paket kabartma tozu,1 çay bardağı sıvı yağ,3 yemek kaşığı irmik Şerbeti İçin;4 su bardağı soğuk süt,1 su bardağı toz şeker,200 ml krema,2 yemek kaşığı süt tozu
Karamel Sos İçin;5 yemek kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı margarin (veya tereyağ),1 paket krema.
HAZIRLANIŞI : Yumurta ve şeker rengi açılana kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.Karıştırma işlemi tamamlanınca 170 derecede önceden ısıtılmış fırınınızda 40-45 dakika pişirin.Kek pişerken tüm şerbetmalzemelerinizi bir kasede köpürene kadar çırpın ve beklemesi için dolaba kaldırın.Üzerini farklı soslarla süsleyebilirsiniz ama en yaygın olanı karamel sos için : şekeri karamel oluncaya kadar ısıtıp, margarin (veya tereyağ) ve kremayla hızlıca karıştırın.
Kek fırından çıkınca biraz bekletip, ılıkken dilimleyin.Şerbeti iyice çekmesi için keke kürdanla delikler açıp ve soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince üzerine sosu dökerek servis edin.
Afiyet olsun..
BENİMDE TARİFİM VAR