ŞAM TATLISI (Antep usülü)

Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1/2 kg irmik
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. tuzsuz fındık

Şerbet İçin
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

 
       HAZIRLANIŞI
  • Yoğurt ve şekeri derin bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyip karıştırın. İrmik ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.
  •  Orta büyüklükte fırın tepsisini hafif yağlayın, karışımı dökün. Üzerine eşit aralıklarla fıstıkları dizin.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. 
  • İyice kızarınca fırını kapatın, tatlı ılıyıncaya kadar fırının içinde bekletin.
Servise hazırlayın , Afiyet olsun...
 

BENİMDE TARİFİM VAR