MELOMAKARONA (Yunan Tatlısı )

3,5 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı portakal suyu
½ su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi (ince rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı tarçın , 1 çay kaşığının ucu ile toz karanfil
1 çay bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz
1 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
Şurubu için : 2 su bardağı su , 1 su bardağı bal , 1 su bardağı şeker , 2-3 damla limon suyu.
HAZIRLANIŞI : Fırını 170 derecede ısıtalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim.Tatlının şurubunu yapmak için bir tencerede su, şeker ve balı kaynatalım.Şurup 5 dakika kadar kaynayınca 2-3 damla limon suyunu koyup soğuması için bir kenara alalım.Bir kaseye şeker, zeytinyağı, süt, portakal suyunu koyalım.Diğer bir kâseye unu hamur kabartma tozu ve karbonatla birlikte eleyelim.Unun üzerine portakal kabuğu rendesi, dövülmüş fındık ya da ceviz karanfil veya tarçını ekleyelim.Sıvı karışıma unlu karışımdan azar azar ekleyip yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve oval şeklinde kurabiyeler yapıp fırın tepsisine dizelim.Fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.Kurabiyeler pişince soğumuş olan şurubun içine atalım.
Daha sonra servis tabağına alalım ve üzerine dövülmüş fındık, susam ve tarçın karışımı serpelim.Afiyet Olsun.
BENİMDE TARİFİM VAR