KEMALPAŞA tatlısı

MALZEMELER : 1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ,1 tane yumurta,1,5 bardak irmik
1,5 bardak un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,3 bardak su,3 bardak şeker
1 kaşık limon suyu.
HAZIRLANIŞI : İlk olarak karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırın.
Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur   elde edin.Elde edilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlanmış veya   fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.Daha sonra şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon     suyunu  bir kaba alarak şeker eriyinceye dek çırpıcı yardımıyla karıştırın.Fırından çıkan  sıcak tatlıların  üstünde soğuk şerbeti gezdirerek sıcak fırına tatlıları tekrardan koyun.
En son şerbeti tamamen  çekene kadar bekleterek  çıkarın.                                                                                                                                                                                                                                           Afiyet Olsun.                                                               

BENİMDE TARİFİM VAR