KEMALPAŞA tatlısı

1,5 bardak un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,3 bardak su,3 bardak şeker
1 kaşık limon suyu.
1 kaşık limon suyu.
HAZIRLANIŞI : İlk olarak karışım kabı içerisinde sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırın.
Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin.Elde edilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.Daha sonra şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba alarak şeker eriyinceye dek çırpıcı yardımıyla karıştırın.Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünde soğuk şerbeti gezdirerek sıcak fırına tatlıları tekrardan koyun.En son şerbeti tamamen çekene kadar bekleterek çıkarın. Afiyet Olsun.
Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyerek orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin.Elde edilen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.175 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin.Daha sonra şerbeti kaynatılmayan bu tatlı için su, şeker ve limon suyunu bir kaba alarak şeker eriyinceye dek çırpıcı yardımıyla karıştırın.Fırından çıkan sıcak tatlıların üstünde soğuk şerbeti gezdirerek sıcak fırına tatlıları tekrardan koyun.En son şerbeti tamamen çekene kadar bekleterek çıkarın. Afiyet Olsun.
BENİMDE TARİFİM VAR