KALBURABASTI

MALZEMELER
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi ya da fındık
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbet için:
5 su bardağı su
5 su bardağı tozşeker
Limon suyu

   HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın.  
  • Hamur içinse, tüm malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  •  Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde oval bir şekil verin. Daha sonra ters çevirdiğiniz kevgire ya da rendenin üzerine bastırın. 
  • Hamuru da ters çevirip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilınınca, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun

 

BENİMDE TARİFİM VAR