İNCİR DOLMASI  

               Malzemeler

20 adet iri boy kuru incir,1.5 çay bardağı ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 küçük çay bardağı şeker
1 buçuk çay bardağı su,
Islatmak için : 1.5 su bardağı süt     
   Kaymak, krema veya krem şanti

 

       HAZIRLANIŞI 

  • İncirleri yıkayın. Üzerine sıcak sütü döküp 1 saat kadar bekletin. İncirleri sütten çıkarın.
  • İncirlerin başlarını kesin. İncirin baş kısmını içe doğru bastırarak çukurlaştırın.
  •  İri doğranmış ceviz, portakal kabuğu rendesi ve tarçını bir kapta karıştırıp incirlerin içine doldurun.
  •  Doldurulmuş incirleri tencereye dizin. Şekeri incirlerin üzerine serpin. 
  • Suyu da incirlerin üzerine gezdirip kapağını kapatın. Ocağa koyun. 
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 20-25 dakika kadar pişirin. 
  • İncirleri bir servis tabağına alıp (arzunuza göre) üzerine kaymak veya krem şanti koyun. 
Afiyet olsun

 

   

BENİMDE TARİFİM VAR