İNCİR DOLMASI
Malzemeler
20 adet iri boy kuru incir,1.5 çay bardağı ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 küçük çay bardağı şeker
1 buçuk çay bardağı su,Islatmak için : 1.5 su bardağı süt Kaymak, krema veya krem şanti
HAZIRLANIŞI
- İncirleri yıkayın. Üzerine sıcak sütü döküp 1 saat kadar bekletin. İncirleri sütten çıkarın.
- İncirlerin başlarını kesin. İncirin baş kısmını içe doğru bastırarak çukurlaştırın.
- İri doğranmış ceviz, portakal kabuğu rendesi ve tarçını bir kapta karıştırıp incirlerin içine doldurun.
- Doldurulmuş incirleri tencereye dizin. Şekeri incirlerin üzerine serpin.
- Suyu da incirlerin üzerine gezdirip kapağını kapatın. Ocağa koyun.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 20-25 dakika kadar pişirin.
- İncirleri bir servis tabağına alıp (arzunuza göre) üzerine kaymak veya krem şanti koyun.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR