MALZEMELER
500 gr un
10 yumurta sarısı,1 yumurta akı
15 gr maya,300 ml su
200 gr tereyağı
200 gr ceviz içi
10 gr toz tarçın
700 gr tozşeker
Kızartmak için : Ayçiçeği yağı
HAZIRLANIŞI
- Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
- Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın.
- Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.
- Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın.
- Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.