LAZ BÖREĞİ
Yufkası için:1 yumurta,2 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,
1/2 paket kabartma tozu,un,
Krema malzemeleri:
Beş lt süt,6 yumurta,2 su bardağı şeker
1 su bardağı un,
Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağ
Hazırlanışı :
Yufkanın malzemelerini karıştırın,kulak memesi kıvamında hamur elde edin.yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün,her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
Kremanın yapılışı: Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir.
Böreğin hazırlanışı : Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.şerbetinide pişirip,soğutun,fırından çıkan sıcak böreğin üzerine kaşık kaşık gezdirerek dökün. Bi süre dinlendirin,Servise hazırlayın. Afiyet olsun..
BENİMDE TARİFİM VAR