TAVUKLU BİBER DOLMA

MALZEMELER
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet soğan
150 gram mantar
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg tavuk
1 çay bardağı pirinç
Yarım kg dolmalık biber, tuz, karabiber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet soğan
150 gram mantar
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg tavuk
1 çay bardağı pirinç
Yarım kg dolmalık biber, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
- KIRMIZI biber, domates, mantar ve tavuk etlerini küp küp doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sarmısakla birlikte zeytinyağında kavurun. Üzerine tavuk etleri ve doğranmış sebzeleri ekleyip karıştırın.
- Pirinç, tuz ve karabiber ekleyip kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak şeklinde kesip çekirdek yataklarını temizleyin.
- Önceden pişirdiğiniz iç malzemeyi biberlerin içlerine doldurun.
- Kestiğiniz kapak şeklindeki parçaları üzerlerine oturtup tencereye dizin.
- Üzerlerine 1 çay bardağı su gezdirin. Kısık ateşte 20 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR