TAVUKLU BİBER DOLMA

MALZEMELER
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet soğan
150 gram mantar
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kg tavuk
1 çay bardağı pirinç
Yarım kg dolmalık biber, tuz, karabiber

 
 
      HAZIRLANIŞI
  • KIRMIZI biber, domates, mantar ve tavuk etlerini küp küp doğrayın. 
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sarmısakla birlikte zeytinyağında kavurun. Üzerine tavuk etleri ve doğranmış sebzeleri ekleyip karıştırın.
  • Pirinç, tuz ve karabiber ekleyip kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  •  Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak şeklinde kesip çekirdek yataklarını temizleyin. 
  • Önceden pişirdiğiniz iç malzemeyi biberlerin içlerine doldurun. 
  • Kestiğiniz kapak şeklindeki parçaları üzerlerine oturtup tencereye dizin. 
  • Üzerlerine 1 çay bardağı su gezdirin. Kısık ateşte 20 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR