TAVUK SANDAL

MALZEMELER
300 gram tavuk eti (but kısmından)
8 adet orta boy kabak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
5 adet ıspanak kökü
Yarım çay bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:Sıvıyağ

 
 
 
     HAZIRLANIŞI
  • Kabakları yıkayıp üst kısımlarını yarım cm kalınlığında boydan boya kesin. Kabak oyacağı ile içlerini çıkarın. 
  • Sıvıyağda hafifçe kızartıp içlerini tuzlayın ve kenara alın. 
  • Diğer taraftan 3 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca, ince kıyılmış ıspanağı tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. 
  • Ispanak yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine ceviz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara paylaştırın. 
  • Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirip servis yapın.    

Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR