TAVUK SANDAL

MALZEMELER
300 gram tavuk eti (but kısmından)
8 adet orta boy kabak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
5 adet ıspanak kökü
Yarım çay bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:Sıvıyağ
300 gram tavuk eti (but kısmından)
8 adet orta boy kabak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük boy soğan
5 adet ıspanak kökü
Yarım çay bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için:Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
- Kabakları yıkayıp üst kısımlarını yarım cm kalınlığında boydan boya kesin. Kabak oyacağı ile içlerini çıkarın.
- Sıvıyağda hafifçe kızartıp içlerini tuzlayın ve kenara alın.
- Diğer taraftan 3 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca, ince kıyılmış ıspanağı tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin.
- Ispanak yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine ceviz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara paylaştırın.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR