TAVUK KÖFTE

MALZEMELER
Yarım kilogram tavuk,
1 çay bardağı un,
3 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı süt,
1 çay bardağı kaşar peyniri,
2 adet yumurta,
1 su bardağı sıvıyağı,
Galeta unu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber.
      
      HAZIRLANIŞI
  • Köftemiz için gerekli olan yarım kilogram tavuğu tencereye koyalım ve üzerine bir miktar su ilave edip haşlanmaya bırakalım.
  • Tavuk haşlandıktan sonra sudan çıkarıp suyunu süzelim ve biraz soğuduktan sonra tavukları küçük küçük doğrayalım.
  • Sonra bir tencere alıp içine sütü koyup kaynatalım.
  • Süt kaynadıktan sonra başka bir tencere alalım ve içine 3 yemek kaşığı margarini koyup eritelim.
  • Margarin eridikten sonra 1 çay bardağı unu yağın içine ilave edip kavurmaya başlayalım.
  • Kaynamış olan sütü unun içine ilave edelim ama sütü birden unun içine dökmeyelim.
  • Yavaş yavaş karıştırarak ilave eldim.
  • Karıştırmadan koyduğumuzda topak topak olabilir.
  • Sütü ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edelim.
  • 1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını birbirinden ayırarak yumurtanın sarısını ilave edelim.
  • Sonra rendelenmiş olan kaşar peynirini, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ve tavuğu ilave edelim.
  • Hamur oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp ocağın altını kapatalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Sonra buzdolabına koyarak birkaç saat bekletelim.
  • Buzdolabında bekledikten sonra çıkaralım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfteler yapalım.
  • Hamurun hepsi bitene kadar köfteler yapalım.
  • Kalan 1 adet yumurtayı çırpalım ve köfteleri yumurtaya ve galeta ununa batırarak yağda kızartalım.
  • Tavuklu köftelerimiz hazır.                        Afiyet olsun.

 

BENİMDE TARİFİM VAR