MALZEMELER
500 gram tavuk kıyması
2 diş sarmısak,1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 dal ince kıyılmış maydanoz
2 adet yumurta,tuz,karabiber,1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk kıymasına, ezilmiş sarmısak ve rendelenmiş soğanı ekleyin.
Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin.
İyice yoğurun. Köfte hamurundan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde şekil verin.
Önce una, sonra yumurtaya, ardından tekrar galeta ununa bulayın. Kızgın sıvıyağda köfteleri önlü arkalı kızartın.