TAVUK DOLMASI

MALZEMELER
1 adet tavuk
150 gram satır kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar tuz

 
 
 
HAZIRLANIŞI :
TAVUĞU temizleyip yıkayın. Ayrı bir yerde kıymayı kavurun. Pirinç, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın. Harcı tavuğun içine yarısı dolacak şekilde yerleştirin. Tavuğun açık kısmını dikip, tencereye yerleştirin. Salça ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin. Tavuğu tencereden alıp, fırının ızgara programında kızarana kadar bekletin veya önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR