SARAY KEBABI

MALZEMELER
Yarım kg bezelye
250 gram kuşbaşı tavuk eti
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ,Tuz,karabiber
Püresi için:
5 adet orta boy patates,3 çorba kaşığı sıvıyağ,Tuz
HAZIRLANIŞI
- Patatesleri haşlayın. Bu arada, tencereye sıvıyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleştirin.
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin.
- Ardından bezelyeleri ekleyip,tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha kavurun.
- Üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip, bezelyeleri yumuşayana dek pişirin.
- Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve tuzu ekleyin.Kabın içinde,patatesleri ezin.
- Bezelyeli yahniye, ateşten almadan 5 dakika önce tuz ve karabiber ilave edin. Bezelyeli yahniyi bir fırın kabına aktarın.
- Krema torbasına doldurduğunuz patates püresini bezelyelerin üzerine, pasta süsler gibi sıkın.
- Isıtılmış 190 derece fırında, kabı üst rafa yerleştirip, 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR