SARAY KEBABI

                                                                        MALZEMELER

Yarım kg bezelye
250 gram kuşbaşı tavuk eti
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ,Tuz,karabiber
Püresi için:
5 adet orta boy patates,3 çorba kaşığı sıvıyağ,Tuz

 

        HAZIRLANIŞI

  • Patatesleri haşlayın. Bu arada, tencereye sıvıyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleştirin.
  •  Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin.
  •  Ardından bezelyeleri ekleyip,tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha kavurun. 
  • Üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip, bezelyeleri yumuşayana dek pişirin. 
  • Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve tuzu ekleyin.Kabın içinde,patatesleri ezin.
  •  Bezelyeli yahniye, ateşten almadan 5 dakika önce tuz ve karabiber ilave edin. Bezelyeli yahniyi bir fırın kabına aktarın.
  •  Krema torbasına doldurduğunuz patates püresini bezelyelerin üzerine, pasta süsler gibi sıkın. 
  • Isıtılmış 190 derece fırında, kabı üst rafa yerleştirip, 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

 

BENİMDE TARİFİM VAR