PATLICANLI TAVUK

MALZEMELER
1 kg 250 gram kemiksiz tavuk eti
6 su bardağı su
1’er adet soğan ve domates
3 adet patlıcan,4 adet sivri biber
50 gram tereyağı,1 çay kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
Kızartmak için:Sıvıyağ
1 kg 250 gram kemiksiz tavuk eti
6 su bardağı su
1’er adet soğan ve domates
3 adet patlıcan,4 adet sivri biber
50 gram tereyağı,1 çay kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
Kızartmak için:Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
- Tavuğu bir tencereye alın. Üzerine su ve kabukları soyulmuş 1 adet bütün soğan ekleyin.
- Haşlayıp kenara alın. Patlıcanı alacalı soyup boylamasına şeritler halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
- Sudan geçirip kurulayın ve sıvıyağda kızdırıp kenara alın. Sivri biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri dilimleyin.
- Tavuk parçalarını kızarmış patlıcan dilimleri ile sarın. Üzerine birer parça biber ve domates yerleştirin.
- Kaymaması için kürdanla tutturun. Daha sonra tavukları bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Diğer taraftan tereyağını kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin.
- 1-2 dakika sonra su, tuz ve baharatları ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Hazırladığınız sosu tepsideki tavukların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 15 dakika pişirin.
- Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet olsun
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PATLICANDA TAVUK

MALZEMELER
250 gram tavuk göğsü
6 adet kemer patlıcanı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet domates
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
250 gram tavuk göğsü
6 adet kemer patlıcanı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 adet domates
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanların baş ve uç kısımlarını kesin. Daha sonra boydan boya yarım cm kalınlığında dilimleyin.
- Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp sudan geçirin ve iyice kurulayın.
- Sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
- Tavuk etini jülyen doğrayıp kenara alın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın.
- Soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuk etini kavurun. Üzerine soğanı ekleyin.
- Soğanın rengi dönünce domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
- Bir-iki çevirip ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Bir adet kızarmış patlıcan dilimini düz bir zemine serin.
- Uç kısmına tavuklu harçtan koyup, patlıcanı rulo şeklinde sarın. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.
- Patlıcanları servis tabağına yerleştirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR