MAHMUDİYYE

MALZEMELER
Bir buçuk kg piliç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı bal
75 gram kuru rezaki üzümü
100 gram soyulmuş badem
150 gram doğranmış kuru kayısı
1 adet limonun suyu,1 çay kaşığı tuz
Yarım litre ılık su,2 çay kaşığı tarçın
Süslemek için: Dereotu
HAZIRLANIŞI
- Pilicin kemiklerini ayırın, etini küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip eti hafifçe kızartın.
- Üzerine ince kıyılmış soğanı 2 dakika kavurduktan sonra balı, üzüm ve bademlerin yarısını, kayısıyı, limon suyunu, tuz ve suyu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp tarçını serpin ve servis tabağına alın.
- Kalan tereyağını ayrı bir tavada eritin. Badem ve üzümlerin kalanını tereyağında soteleyin ve etin üzerine dökün.
- Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR