400 gram tavuk göğüs eti
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı süt
3 dilim bayat ekmek içi
1 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
10-15 adet yarım ceviz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI :
TAVUK etini haşlayıp elinizle ince ince didikleyin. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp cevizleri bir dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı tavuğun haşlama suyundan, süt, ekmek içi, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Ocaktan alıp, didiklenmiş tavuklarla karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine ceviz taneleri serpin. Tereyağını eritip tozbiberi yakın. Yemeğin üzerinde gezdirerek servis yapın.