BAKLAVA YUFKALI TAVUK BUT

MALZEMELER
2 adet tavuk but (kemiksiz)
1 adet kırmızı Biber
1 adet sarı biber
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam fesleğen
4 adet sarımsak
4 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ

 
HAZIRLANIŞI 
Tavuk butlarını; ezilmiş sarımsak dişleri, fesleğen ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile oluşturduğunuz karışım içinde marine edin. Renkli biberleri, kuru soğanı ve dolmalık fıstığı kızgın tavada, zeytinyağında soteleyin. Sotelenen harcı, tavuk budunun içine koyup, rulo şeklinde sarın. (Derili kısmı dışa gelecek şekilde.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumasını bekleyin. 
Baklava hamurundan kare parçalar kesin,uzun bir parça oluşturacak şekilde dizin. Üzerine soğumuş tavuk butunu yerleştirin ve dikkatlice rulo halinde sarın,üzerine biraz yağ sürün fırça yardımıyla, 180 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR