Pazı KAVURMASI

MALZEMELER
2 demet pazı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Pul biber
Tuz

 
 
 
 
 
 
 
        HAZIRLANIŞI
  • Pazıların yapraklarını iyice temizleyin ve bir parmak kalınlığında saplarıyla beraber doğrayın. 
  • Doğradığınız sapları ayrı bir yere alın ve daha sonra bir tencerede tereyağını eritip, zeytinyağı ekleyin. 
  • Yağa ilk önce pazının saplarını atın ve beş dakika kavurun. Yapraklarını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
  •  Tuz ve biberi ekleyip, ara ara karıştırın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  •  Pişirdikten sonra ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın. Pazının üzerine döküp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dakika daha pişirin. Pazı kavurmasını sıcak sıcak servis edin.                    Afiyet  olsun
 

BENİMDE TARİFİM VAR