Fırında Kaşarlı KARNABAHAR

MALZEMELER
1 tane orta büyüklükte karnabahar
3 çorba kaşığı margarin
2 tane orta boy domates
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 kase kaşar rendesi
Tuz ve karabiber

 
 
 
 
 
 
 Hazırlanışı

Karnabaharın çiçeklerini ayırarak, uygun bir tencerede çok yumuşatmadan haşlayın.Fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Karnıbaharın sosu için teflon tencerede margarini eritin, eriyen margarine unu ilave ederek, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una azar azar sütü ekleyerek pişene kadar karıştırın. Borcam bir tepsiye haşlanan karnabaharları sıralayarak üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Hazırladığınız sosu borcam tepsideki karnabaharların üzerine eşit şekilde dökün. Domatesleri ince ince dilimleyin ve karnabaharların üzerine yerleştirin.Hazırladığınız yemeğin üzerindeki domatesler pişene kadar fırında bekletin. Domatesler piştikten sonra kaşar rendesi serpiştirin ve tekrar fırına alarak, kaşar eriyinceye kadar bekletin. Fırında kaşarlı karnabahar servis için hazır. 

Afiyet olsun...

 

BENİMDE TARİFİM VAR