PENCERELİ BÖREK

      MALZEMELER
     6 milföy hamuru,150 gr beyaz peynir,
    3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,karabiber
    1 yumurta sarısı,Haşhaş tohumu

 

HAZIRLANIŞI 

       Beyaz peyniri bir kasede çatalla ezin. Maydanoz ve karabiber ekleyip      karıştırın. Milföy hamurlarını 15 dakika oda sıcaklığında bekleterek  yumuşatın.Peynir harcını hamurların içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sararak  kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp bıçakla   uzunlamasına pişince pencere oluşturacak şekilde çizin. Haşhaş tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.Ilık servis yapın.

Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR