Midye BÖREK

  Malzemeler 

3 adet yufka,
200 gram kadar beyaz peynir,
1 kase süt,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 çay kaşığı tuz,
1 yumurta,
susam.

 

 

 

 

Hazırlanışı : Bir kapta sütü, sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu iyice karıştıralım.4′ e böldüğümüz yufkanın her yanını fırça yardımıyla hazırladığımız karışımla hafifçe ıslatalım.Yufkanın sivri kısmını tutup yukarıya doğru sürükleyelim, börek burada büzülüyor, sonra yanlarını ortadan birleştirelim, alt kısma peynirli harçtan koyup rulo böreği gibi saralım.Parmağımızla büzdüğümüz son kısma gelince o kısmı sardığımız kısmın üzerine atalım.Midye Börekleri yağlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susamlayıp fırında pişiyoruz.

Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR