SOSYETE MANTISI

3 adet yufka,
yarım kg. kıyma,
2 adet soğan,
yarım demet maydanoz,
yarım kg. yoğurt,
1 adet sarımsak,
tuz, karabiber,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI : Öncelikle yufkaları iki parçaya bölelim. Daha sonra soğan ve maydanozu ince ince kıyalım. Bir kabın içinde kıyma,maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi karıştıralım. Yarım yufkayı yayalım. Üzerine kıymalı karışımdan koyup rulo şeklinde saralım.
Daha sonra içe doğru kendi etrafında döndürerek kıvıralım. Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.
Daha sonra içe doğru kendi etrafında döndürerek kıvıralım. Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.
Tavaya yağ koyup kızdıralım ve sarmış olduğumuz yufkaları içine atarak arkalı ve önlü olarak iyice kızartalım.
Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve sarımsakları ezip karıştıralım. Bir miktar tuz koyalım ve tekrar karıştıralım.
Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve sarımsakları ezip karıştıralım. Bir miktar tuz koyalım ve tekrar karıştıralım.
Bir tavada tereyağı eritip içine kırmızı biber koyup kızdıralım.
Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kızgın yağı gezdirelim.
Sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.
BENİMDE TARİFİM VAR