PATATESLİ MANTI

MALZEMELER
3 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İç malzeme
4 adet patates,1 adet kuru soğan
Sıvıyağ,1 tatlı kaşığı salça,Tuz,Karabiber
Sosu İçin:
Tereyağı,Yoğurt,Sarımsak,1 tatlı kaşığı salça
Kuru nane,Pul biber
HAZIRLANIŞI : İlk önce patatesleri yıkayıp haşlıyoruz.Patatesler haşlandıktan sonra bir karıştırma kabının içerisine ince ince kıydığımız soğanı,patatesleri,salçayı ve baharatları koyup iyice karıştırıyoruz.Harcımızı hazırladıktan sonra patatesli mantımızın hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için de derince bir kabın içerisine unu,tuzu koyuyoruz ve unun ortasını havuz gibi yaparak yumurtayı kırıyoruz ve yeteri miktarda suyu da ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Mantımızın hamurunun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamurdan bezeler koparıyoruz ve unlanmış tezgahta ince bir şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru 3-4 cm kalınlığında olacak şekilde uzun şeritler halinde kesiyoruz ve şeritleri yine 3-4 cm kalınlığında diğer tarafından kare oluşturacak şekilde kesiyoruz.Daha sonra hazırladığımız patatesli harçtan koyuyoruz ve parçaları üçgen şeklinde kapatıp unladığımız tepsinin içine koyuyoruz.Tüm malzemeler bitinceye kadar devam ediyoruz ve daha sonra bir tencerenin içine bir miktar su ve tuz koyup kaynatıyoruz hazırladığımız mantıları kaynayan suya atıp 15 dakika kadar pişiriyoruz.Pişen mantıları kevgir kepçeyle servis tabağına alıp ılnmasını sağlıyoruz.Biz de bu arada tavaya tereyağını koyup eritiyoruz.Üzerine salça,pulbiber ve naneyi koyup kavuruyoruz. Hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu mantının üzerine döküyoruz ve onun üzerine de salçalı sosu gezdiriyoruz. Patatesli ev mantımız servis için hazır.
Yeteri kadar su
İç malzeme
4 adet patates,1 adet kuru soğan
Sıvıyağ,1 tatlı kaşığı salça,Tuz,Karabiber
Sosu İçin:
Tereyağı,Yoğurt,Sarımsak,1 tatlı kaşığı salça
Kuru nane,Pul biber
HAZIRLANIŞI : İlk önce patatesleri yıkayıp haşlıyoruz.Patatesler haşlandıktan sonra bir karıştırma kabının içerisine ince ince kıydığımız soğanı,patatesleri,salçayı ve baharatları koyup iyice karıştırıyoruz.Harcımızı hazırladıktan sonra patatesli mantımızın hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için de derince bir kabın içerisine unu,tuzu koyuyoruz ve unun ortasını havuz gibi yaparak yumurtayı kırıyoruz ve yeteri miktarda suyu da ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Mantımızın hamurunun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamurdan bezeler koparıyoruz ve unlanmış tezgahta ince bir şekilde açıyoruz. Açtığımız hamuru 3-4 cm kalınlığında olacak şekilde uzun şeritler halinde kesiyoruz ve şeritleri yine 3-4 cm kalınlığında diğer tarafından kare oluşturacak şekilde kesiyoruz.Daha sonra hazırladığımız patatesli harçtan koyuyoruz ve parçaları üçgen şeklinde kapatıp unladığımız tepsinin içine koyuyoruz.Tüm malzemeler bitinceye kadar devam ediyoruz ve daha sonra bir tencerenin içine bir miktar su ve tuz koyup kaynatıyoruz hazırladığımız mantıları kaynayan suya atıp 15 dakika kadar pişiriyoruz.Pişen mantıları kevgir kepçeyle servis tabağına alıp ılnmasını sağlıyoruz.Biz de bu arada tavaya tereyağını koyup eritiyoruz.Üzerine salça,pulbiber ve naneyi koyup kavuruyoruz. Hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu mantının üzerine döküyoruz ve onun üzerine de salçalı sosu gezdiriyoruz. Patatesli ev mantımız servis için hazır.
BENİMDE TARİFİM VAR