FLEMENK EKMEĞİ

  Malzemeler

440 gram un,2¼ tatlı kaşığı kuru maya
120 ml sıcak su,235 ml sıcak süt
1½ yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1½ tatlı kaşığı tuz
Sos / Krema Tarifi

1½ su bardağı pirinç unu,2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su,1 yemek kaşığı kuru maya
½ çay kaşığı tuz
1½ çorba kaşığı şeker

 

     HazırlanışıHamur için unu,şekeri,tuzu ve mayayı büyük bir kabın içinde karıştırın.Ortasına havuz açıp suyu,sütü ve zeytinyağını koyun.Parmaklarınızla karıştırın ve kenarlardan yavaş yavaş unu alarak hamuru yoğurmaya başlayın.Üzerini stretch folyo ile örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.Fırınınızı 180 dereceye getirin.Üzerine süreceğiniz karışım için,geniş bir kasede pirinç ununu,tuzu,şekeri ve mayayı karıştırın.Suyu ve zeytinyağını ilave edin.Kenara alıp 10 dakika mayalandırın.Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp unlu bir tezgah üzerinde yuvarlayıp eliniz ile şekil verin.Üzerlerine hafifçe bastırarak pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.Üzerine sürmek için hazırladığınız bulamacı 1/2 cm kalınlığında bir kaşık yardımı ile sürün.

40-45 dakika ekmeklerin üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

BENİMDE TARİFİM VAR