ZENÇEFİLLİ PEKMEZLİ KURABİYE

2 bucuk su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat,2 çay kaşığı toz zencefil
yarim cay kaşığı tarçın
yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
125 gr. tere yağı veya margarin (oda ısısında)
1+1/4 bardak ince toz şeker
1 yumurta,4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Unu, karbonatı ve baharatları bir kaba birlikte eleyin.
Başka genişçe bir kapta yağı ve şekeri kabarıp krema gibi olana dek iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip hafifçe çırpın karışana kadar.
Pekmez ve limon suyunu ekleyin karıştırın.Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparıp toplar yapın. Bunları bir kasedeki şekerin içine bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış (165C) dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kadar elinizle üstüne bastırdığınızda ancak sertleşmiş olana kadar pişirin. (kurabiye kabaracak ancak elinizi bastırınca çok yumuşak olup hafifçe çökecektir, meraklanmayın, soğuyunca o sertleşecektir.
Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun…
1 çay kaşığı karbonat,2 çay kaşığı toz zencefil
yarim cay kaşığı tarçın
yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
125 gr. tere yağı veya margarin (oda ısısında)
1+1/4 bardak ince toz şeker
1 yumurta,4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Unu, karbonatı ve baharatları bir kaba birlikte eleyin.
Başka genişçe bir kapta yağı ve şekeri kabarıp krema gibi olana dek iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip hafifçe çırpın karışana kadar.
Pekmez ve limon suyunu ekleyin karıştırın.Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparıp toplar yapın. Bunları bir kasedeki şekerin içine bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış (165C) dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kadar elinizle üstüne bastırdığınızda ancak sertleşmiş olana kadar pişirin. (kurabiye kabaracak ancak elinizi bastırınca çok yumuşak olup hafifçe çökecektir, meraklanmayın, soğuyunca o sertleşecektir.
Tepsiden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun…
BENİMDE TARİFİM VAR