SADRAZAM LOKUMU

                                                       Keki için

3 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Krema için:
1 bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
1 yemek margarin


    Üzeri için : Hindistan cevizi rendesi,Antep Fıstığı,1-2 su bardağı süt (Pandispanyayı hindistan cevizine bulamak için isteğe göre)
    Sunum için : Tabak başına 1 dilim Kesme Dondurma
    Hazırlanışı : Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.
Fırın tepsisine (büyük boy tepsi) yağlı kağıt serip (kağıdı yağlayın) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.Pişirdiğiniz keki fırından çıkarttıktan 2-3 dakika sonra 1 kez rulo yapın ve açın. (Eldiven kullanın eliniz yanmasın) soğuttuğunuz kekten eşit dikdörtgen parçalar kesin.Kestiğiniz parçaları yağlı kağıttan dikkatlice çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın.Ruloyu hindistan cevizine bulayıp tabağa alın, üzerine biraz fıstık serpin. Lokumları Dondurma ile servis yapın.

Afiyet olsun


 

 

BENİMDE TARİFİM VAR