PEYNİRLİ TARTOLET

Malzemeler
200 gr tereyağı ,4 su bardağı un,
1 yumurta,4 yemek kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı tuz,
İç harcı için:
100 gr bardağı beyaz peynir,
100 gr dil peyniri ,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:1 yumurta sarısı,Susam ya da çörek otu.
HAZIRLANIŞI : Küp şeklinde doğrayıp, buzdolabında beklettiğiniz tereyağı, yoğurt ve yumurtayı, tuz ve unla birlikte yoğurun. Hamuru ister 28 cm’lik yağlanmış tart kalıbına yarısını yayın isterseniz de porsiyonluk kalıplara yerleştirip 190 derecede ön pişirme yapın. Bu arada peynirleri karıştırarak iç harcını hazırlayın. İç malzemeyi, fırından çıkan tart hamurlarının üzerine yerleştirin. Kalan hamuru açarak üzerini kapatın. Yumurtanın sarısını sürüp, susam ya da çörek otu serpin. Tekrar 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tart soğuyunca kalıptan çıkararak servis edin.
Afiyet olsun...
BENİMDE TARİFİM VAR