Limonlu KEK

Malzemeler:
HAZIRLANIŞI
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu da sıkılırak bir bardağa konur. Limon suyunun üzerine süt konularak 1 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Dilerseniz limon yerine portakal da kullanabilirsiniz. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun...
Püf Noktası: Kek piştikten sonra kalıbı ters çevirip soğumaya bırakırsanız, kalıptan daha kolay çıkar. Aksi halde kalıba iyice tutunan kek parçalanabilir.
Püf Noktası: Kek piştikten sonra kalıbı ters çevirip soğumaya bırakırsanız, kalıptan daha kolay çıkar. Aksi halde kalıba iyice tutunan kek parçalanabilir.
BENİMDE TARİFİM VAR