KIRMIZI KADİFE KEK

Kek Malzemeleri
1.5 Su Bardağı Şeker,2 Yumurta
Yarım Su Bardağı Vişne Reçeli Suyu (Ev Yapımı)
Yarım Su Bardağı Kaynamış Kırmızı Pancarın Suyu
125 Gr Yumuşak Tereyağı
1 Su Bardağı Ayran,2.5 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Vanilya1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu

Krema Malzemeleri
3 Çorba Kaşığı Un,1 Su Bardağı Şeker,1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Vanilya,1 Su Bardağı Tereyağı

 

Hazırlanışı

Kek İçin :
Tereyağ ile Şekeri mikser ile karıştırıp yedirin, üzerine yumurtaları   ekleyip karıştırmaya devam edin ve köpürtün. Diğer bir kapta ise vişne reçeli suyu ve pancar suyunu iyice karıştırın ve asıl kabımıza onlarıda   ekleyin karıştırmaya devam edin. Şimdi ise mikserinizin hızını düşük  seviyeye getirerek, az un az ayran ekleyerek 4 ayrı seferde karışıma       katınız ve karıştırmaya devam ediniz. (Kadife görünümünü vermek için       bu işlemi dikkatli uygulayınız) Son olarak vanilya ve kabartama tozunu     ekleyip kek için hazırlama aşamasını tamamlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına kek kalıbına boşaltığımız kek içeriğimizi 20-25 dk pişirme süresince fırına veriyoruz.

Krema İçin:
Orta ateşte tencere içinde un ve sütü iyice karıştırıp , topaklanmayı önleyerek karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına ordanda yarımsaat boyunca durmak üzere buz dolabına alıyoruz, tekrar dışarı çıkarıp sıvı tereyağı,şeker ve vanilya eklediğimiz karışımı mikser ile yüksek hızda kabarana kadar çırpıyoruz.

Ve son olarak pişen kekimizin üztüne veya istiyorsanız keki enine dilimlere ayırarak arasına sürüp servise sunuyoruz.

 

BENİMDE TARİFİM VAR