ISPANAKLI KEK

Malzemeler
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
- Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
- 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
- Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
- Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
- Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
- Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
- Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
- Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
- Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
BENİMDE TARİFİM VAR