ISPANAKLI KEK          

 
Malzemeler
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

 
         Yapılışı
  •  Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
  • 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
  • Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
  • Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
  • Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
  • Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
  • Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
  • Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.

 

BENİMDE TARİFİM VAR