ELMAS KURABİYE

MALZEMELER
225 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta sarısı,2 çorba kaşığı krema
2 su bardağı un,1/2 su bardağı kakao
1 paket vanilya,Bir tutam tuz
Üzeri için: 1 su bardağı tozşeker
Çikolata dolgu için:
120 gram bitter çikolata,
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı bal,3 çorba kaşığı krema

        HAZIRLANIŞI

  • Hamur için derin bir kapta tereyağı ile pudraşekerini mikserle hafif kabarana kadar çırpın. 
  • Yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın. Kremayı katıp, yavaşça karıştırmaya devam edin. 
  • Un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın. 
  • Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve avcunuzun içinde yuvarlayın. 
  • Tozşekere bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tam ortalarına baş parmağınızla bastırarak küçük oyuklar açın. 
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından alın ve soğutun.
  •  Çikolata dolgu için çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. 
  • Ocağın altını kapattıktan sonra bal ve kremayı ilave edip, karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun. 
  • Soğuyan kurabiyelerin ortasına sıkın ve servis yapın.
Afiyet olsun

BENİMDE TARİFİM VAR