ELMAS KURABİYE

MALZEMELER
225 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta sarısı,2 çorba kaşığı krema
2 su bardağı un,1/2 su bardağı kakao
1 paket vanilya,Bir tutam tuz
Üzeri için: 1 su bardağı tozşeker
Çikolata dolgu için:
120 gram bitter çikolata,
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
3 çorba kaşığı bal,3 çorba kaşığı krema
HAZIRLANIŞI
- Hamur için derin bir kapta tereyağı ile pudraşekerini mikserle hafif kabarana kadar çırpın.
- Yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın. Kremayı katıp, yavaşça karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın.
- Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın ve avcunuzun içinde yuvarlayın.
- Tozşekere bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tam ortalarına baş parmağınızla bastırarak küçük oyuklar açın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından alın ve soğutun.
- Çikolata dolgu için çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin.
- Ocağın altını kapattıktan sonra bal ve kremayı ilave edip, karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurun.
- Soğuyan kurabiyelerin ortasına sıkın ve servis yapın.
Afiyet olsun
BENİMDE TARİFİM VAR