Çikolatalı Pasta

Malzemeleri
4 tane yumurta , 1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un , Yarım çay bardağı su
2 çay bardağı süt , 3 yemek kaşığı kakao
1 poşet kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
1 poşet vanilya
Krema için
1 paket bitter çikolata
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI 
önce kekimizi hazırlayarak başlıyoruz. Yumurta ile şekeri köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra sırasıyla su, süt, damla çikolata, vanilya koyarak çırpmaya devam ediyoruz. En son un ve kabartma tozunu ekleyerek koyu kıvama gelinceye kadar çırpalım. Yağlanmış tepsiye kek hamurumuzu dökelim ve 180 derece de 30 dakika pişirelim. Ayrı bir yerde kremamızı pişirmeye başlayalım. Su, şeker, nişasta, kakaoyu karıştırarak pişirelim. Başka bir kapta bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve kremaya ekleyerek iyice çırpalım. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra yatay olarak keselim. Arasına krema sürelim ve diğer keki koyarak tamamen krema ile kaplayalım. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
 

BENİMDE TARİFİM VAR