Anasonlu Tuzlu Kurabiye
Malzemeler:
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı anason
- 2 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar tam buğday unu (yaklaşık 3-4 su bardağı)
- süsleme için beyaz haşhaş tohumu veya çörek otu veya susam
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler harmanlanarak yumuşak bir hamur elde edilir. Düz bir zeminde açarak istediğiniz kalıplarla kesilir ve üzerine pişirme kağıdı serili tepsi üzerine dizilir. Her bir kurabiyenin üzerine yumurta sarısı sürülerek, üstlerine isteğe göre haşhaş tohumu, çörek otu, kavrulmuş susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış, 175 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Biraz ılındıktan sonra servis edilir.
BENİMDE TARİFİM VAR