RULO BÖREK

MALZEMELER       
100 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)

2 tane haşlanmış patates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz,1 paket yaşmaya 
1 çay bardağı ılık su,5 su bardağı un,1 yumurta

                                              İç harcı                                                               3 tane orta boy  haşlanmış patates,250 gr lor peyniri,           1 tatlı kaşığı tuz,1 tane yumurta akı (sarısı dışına), yarım demet maydanoz (ince kıyılmış),1′er çay kaşığı kırmızı pulbiber ve karabiber

 

 

Hazırlanışı :Önce hamuru hazırlayalım, Eğer yaşmaya kullanıyorsanız ılık suyla mayayı, instant maya kullanıyorsanız 4 bardak unla mayayı karıştırın.Diğer malzemeleride ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.Üzerini kapatarak 30 dakika ılık bir yerde bekletin.Harç malzemelerini karıştırın. Gözkararı 4′e bölün.Hamuru bir iki defa daha yoğurun ve 4 parçaya ayırın.Bir hamur parçasını alın, tezgayı unlayın ve hamuru dikdörtgen, 2-3 mm kalınlığında açın, iç malzemenin bir parçasını üzerine yayın ve kısa kenarlarını hafif içe kapatıp rulo sarın, 10 cm uzunluğunda kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Kalan 3 parça hamur içinde aynı işlemi uygulayın.Ruloların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörekotu serpin.

180 dereceli önceden ısınmış fırında 15- 20 dakika pişirin.               Afiyet olsun    

 

BENİMDE TARİFİM VAR