KURABİYE

MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Süslemek için:
1 su bardağı damla çikolata

 
 
 
 

  

         Hazırlanışı

  • Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın. 
  •  Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Margarin, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip, yoğurun.
  •  Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla hamurları 1 parmak kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın.
  •  Kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. 
  • Sıcakken çubuklara geçirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 

 

BENİMDE TARİFİM VAR