KURABİYE

MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için:
1 su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
- Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.
- Sıvıyağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Margarin, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip, yoğurun.
- Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane yardımıyla hamurları 1 parmak kalınlığında açın ve dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın.
- Kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Sıcakken çubuklara geçirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
BENİMDE TARİFİM VAR