Zencefilli Pirinçli Balık Toplar

MALZEMELER
1 su bardağı yasemin pirinci
3-4 dal taze soğan
250 gram ton balığı
1 çay bardağı dolusu galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı
1 tatlı kaşığı dolusu rendelenmiş taze zencefil
1 çay kaşığı tuz

 

 

HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık suda 2 saat bekletin. Taze soğanı incecik kıyın. Pirinç hariç, tüm malzemeyi robottan geçirin. Elinizle hamurdan ceviz iriliğinde toplar yapın. Pirinci iyice süzüp, bir tepsiye yayın. Balık toplarını pirincin üzerinde yuvarlayın ve her yerine pirincin yapışmasını sağlayın. Pirinç toplarını buharlı pişiricide 20 dakika pişirin.

Servis yapın..Afiyet olsun

 

BENİMDE TARİFİM VAR