USKUMRU DOLMASI

MALZEMELER
4 adet Uskumru
4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Bulamak için: 2 su bardağı un,4 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında rengi dönene kadar soteleyin. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. İç harcı soğuması için kenara alın. Temizlenmiş balığı tezgahın üzerinde kılçığının kolay çıkması için iki elinizle birlikte ovalayın. Ortasındaki kılçığı çekip, çıkarın. Diğer balıkları da aynı şekilde hazırlayın. Soğuyan iç harcı balıkların içine paylaştırın ve harcın dökülmemesi için iple bağlayın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın. 

Afiyet olsun..

 

BENİMDE TARİFİM VAR