SOMON ŞİŞ

MALZEMELER
350 gram somon fileto
8 adet pırasa
5 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak

 

 

HAZIRLANIŞI
Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın. Çöp şişlere bir parça balık, bir parça pırasa olacak şekilde 4 parça halinde dizin. Diğer yandan bir tavada soya soyu, zeytinyağı ve ince kıyılmış sarmısağı, 2-3 dakika çevirin. Tavayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Sosu, balık şişlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Balık şişleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Haşlanmış patatesle birlikte, sıcak olarak servis yapın.

 

BENİMDE TARİFİM VAR