MALZEMELER
1 Kg TEKİR
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tane beyaz biber,tuz
1 çay kaşığı çiğ krema
9-10 dal maydanoz
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını teflon tavaya alın. Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Kuş üzümlerini ve taze çekilmiş beyaz biberi ilave ederek 1-2 taşım kaynatın. Temizlenmiş ve yıkanmış tekirleri bu karışımda pişirin. Tuzunu ayarlayın. En son çiğ krema ve ince kıyılmış maydanozu katarak 1-2 dakika daha pişirin. Balıkları, patatesli pankekle beraber servis yapın.
Afiyet olsun..