KALKAN BEĞENDİ

MALZEMELER
1 kg KALKAN
2 adet patlıcan
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan , 2 diş sarmısak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu

 

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip kabuklarını ayıklayın. Bir kasede patlıcanları süt ve 1 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte karıştırıp püre haline getirin. Ayrı bir kapta, temizlenmiş balıkları haşlayıp etini ayırın. Kalan sıvıyağda, doğranmış soğan, sarmısak ve sivri biberleri soteleyin. Malzemenin rengi dönünce içine balıkları ilave edin. 1 çorba kaşığı soya sosuyla 1-2 dakika karıştırıp, tepsiye aktarın. Üzerine patlıcan püresini yayın. Kaşar peynirini serpip, önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..

 

BENİMDE TARİFİM VAR