MALZEMELER
12 adet Sardalya
1 adet soğan
5 adet mantar
3 diş sarmısak
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
3 ince parça limon dilimi, tuz
HAZIRLANIŞI
Sardalyaları temizleyip, kılçıklarından ayırın ve bir kaba aktarın. Üzerine ince kıyılmış soğan, mantar, dövülmüş sarmısak, maydanoz, karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın. Malzemeyi 40x40 alüminyum folyoya yerleştirirken, 1 çorba kaşığı tereyağını ve limon dilimlerini ilave edin. Folyonun kenarlarını sımsıkı olacak şekilde kapatın. 200 derecelik Fırına koyun 15-20 dakika da pişmiş olacaktır.Piştikten sonra folyoyu orta kısmından açarak, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...