Ispanaklı MEZGİT

MALZEMELER
1 adet MEZGİT
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
Pulbiber ,Karabiber
1 adet mezgit
300 gram ıspanak
1 çay bardağı rendelenmiş diyet kaşar peyniri
Beşamel sos: 1 su bardağı süt,1 adet yumurtanın sarısı,1 çorba kaşığı kepekli un
HAZIRLANIŞI
Mısırözü yağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısağı bu yağda kavurun. Pulbiber ve karabiberi katın. Mezgiti ayıklayın. Filetosunu çıkardıktan sonra, soğanlarla 1-2 dakika çevirin. Fırına dayanıklı bir kabın içine alın. ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. Başka bir kapta beşamel sos için light süt ve yumurta sarısını çırpın. Unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Sostan 2 çorba kaşığı ıspanağın içine katıp, 1-2 dakika kavurun. Bu karışımı balığın üzerine boşaltın. Kalan beşamel sosu ıspanağın üzerine dökün. En üste de, rendelenmiş diyet kaşar peynirini serpin. Daha önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
BENİMDE TARİFİM VAR