MALZEMELER
Yarım kg hamsi
Yarım ekmek
5 adet ceviz
2 diş sarmısak
10 dal dereotu
Yeterince Tuz
Bulamak için: 1 su bardağı un ,3 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Balıkları ayıklayın. Kılçığını çıkarıp, yıkayın ve süzülmesi için süzgece koyun. Ekmek içi, ceviz, sarmısak, dereotu ve tuzu robottan geçirip, bir kaba alın. Bir adet balığın içine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyun. Üzerine ikinci bir hamsi kapatın. Hamsi ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız hamsi kuşlarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun